Aile Mahkemesinden İş Yeri Değişikliği Talebi

                                       KAYSERİ 8.AİLE MAHKEMESİNE

DOSYA NO : 2024/*** E.

DAVACI : ********

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

KONU : Müvekkilin iş yeri değişikliği talebi hk.

AÇIKLAMALAR :

Yukarıda esas numarası belirtili Sayın Mahkeme dosyasında tarafımızca hayata kast nedeniyle mümkün olmadığı takdirde evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma davası açılmıştır.

Davalı, dava dilekçesinde de değindiğimiz üzere müvekkili darp etmiş, müvekkilin hayatına kast etmiştir. Müvekkilimiz olayın yaşandığı il olan Mardin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Dosya soruşturma aşamasındadır. Müvekkilimizin darp raporu bulunmaktadır.

Müvekkilimiz davalı eşi hakkında uzaklaştırma kararı almıştır. Karar ektedir.

Müvekkilimiz evlilik birliği devam ederken Midyat Devlet Hastanesinde ebe hemşirelik yapmıştır. YİNE MÜVEKKİLİ DARP EDEN DAVALI EŞ DE MÜVEKKİL İLE AYNI HASTANEDE ÇALIŞMAKTADIR. Müvekkilimiz halen ebe hemşiredir. Ancak şu an Kayseri'ye ailesinin yanına çaresizce dönmek zorunda kalmıştır.

Müvekkilimiz, Sağlık Bakanlığı ile Kayseri'ye tayin olmak için görüşme yapmıştır. Sağlık Bakanlığı ise müvekkile cevaben boşanma davası açtığınız Aile Mahkemesinden talepte bulunun demiştir. Bu hususa istinaden Sayın Mahkemenizden talepte bulunuyoruz.

Müvekkilin Midyat'ta can güvenliği yoktur. Müvekkil, davalı eşi tarafından darp edilmiştir. Yine müvekkilin ailesi Kayseri'de ikamet etmektedir.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu gereği müvekkilin İŞ YERİ DEĞİŞİKLİĞİNİN İVEDİLİKLE YAPILMASINI SAYIN MAHKEMENİZDEN TALEP EDERİZ. SAYGILARIMIZLA 24.04.2024

                                                                                             AV.GİZEM GÜL UZUN