İdari İşlemin İptali Dava Dilekçesi Örneği


                  ZONGULDAK İDARE MAHKEMESİNE

                                                                                                                    YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR.
                                                                                                                                      ADLİ YARDIM TALEPLİDİR.
DAVACI : 
VEKİLİ : Av. Gizem Gül UZUN
                           Sahabiye Mah., Teoman Sk., Avukatlar İş Hanı, Bina No:9, Kat:5, Daire No:501, Kocasinan/ KAYSERİ
DAVALI : T.C. Sağlık Bakanlığı
   24322010
   Bilkent Yerleşkesi, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 06800 ÇANKAYA/ANKARA

D.KONUSU : Davalı idarenin 01/11/2023 tarihli TTK Beden gücü yönergesine göre yeraltında 02 01 pano ayak üretim işçiliği sanatında çalışamaz şeklinde verilen sağlık kurulu raporu olarak tesis edilen idari işlemin iptali talebimizdir.

AÇIKLAMALAR

Müvekkil *********, TTK'ya çalışmak üzere başvurmuştur. Müvekkil, Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı kura seçimlerinde adının çıkması üzerine, ilgili kuruma alınmak üzere gerekli sağlık kontrolünden geçmek üzere devlet hastanesine başvurmak üzere ilgili kurumla iletişime geçmiştir. Müvekkilin ikametgah adresi, Zonguldak İlinin Alaplı ilçesi olmasına ve bu ilçede sağlık raporu verebilecek yetkinlikte devlet hastanesi olmasına rağmen; ilgili kurum, sağlık raporu almak üzere müvekkili Zonguldak merkez Atatürk Devlet Hastanesine yönlendirmiştir.

Zonguldak merkez Atatürk Devlet Hastanesinde müvekkil önce, psikiyatri muayenesinden geçmiştir. Psikiyatri muayenesi sırasında müvekkilin yaklaşık 1,5- 2 yıl öncesine dayanan madde kullanımına ilişkin sağlık durumu ortaya çıkmıştır. Müvekkil, bu sebeple daha önce "Uyuşturucu ve Uyarıcı MADDE Kullanma" suçundan ötürü yargılama geçirmiş ve yargılama sonunda denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanmasına karar verilmiştir. Müvekkil, denetimli serbestlik hükümlerinin kendisine getirmiş olduğu yükümlülükleri gereği gibi yerine getirmiş; ve müvekkil hakkındaki ceza dosyası, herhangi bir hürriyeti bağlayıcı ceza ile sonuçlanmadan kapanmıştır.

Müvekkil, ilgili doktorun, kendisine daha önceki madde kullanımı ve bundan dolayı aldığı denetimli serbestliği hatırlattığında müvekkil, samimiyetle durumu izah etmiş ve ilgili olaydan sonra bir daha herhangi bir madde kullanımının olmadığını, kendisine ilgili sağlık testlerini uygulamaları halinde de bu durumun sarih bir şekilde görüleceğini açıklamıştır.

Bunun üzerine ilgili psikiyatri doktoru, müvekkilimi idrar testine sokacağını belirtmiştir. Müvekkil, idrar örneği vermiş ve akabinde MMPİ adı verilen 560 küsür sorudan oluşan psikolojik teste tabi tutulmuştur. Müvekkilin idrar testi sonucu, madde kullanımı açısından negatif çıkmış; ani müvekkilin herhangi bir madde kullanımının olmadığı ispatlanmıştır. Yine müvekkil, akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda tabi tutulduğu MMPİ adı verilen psikolojik testten de sorunsuz bir şekilde geçmiştir.

Müvekkil, ilgili testleri verdikten ve sonuçlarını aldıktan sonra tekrar psikiyatri bölümüne gitmiş ve sonuçları doktora göstermiştir. Doktor, testlerin sonucuna bakmış ve bir sorun olmadığını söyleyerek ilgili raporları mühürleyerek imzalamıştır.

Müvekkilin, idrar testi ve psikolojik testten geçtiğine ilişkin durumu, ilgili devlet hastanesi tarafından düzenlenen sağlık raporlarından sarih bir şekilde anlaşılmakta olup; ilgili sağlık raporları Sayın Mahkemenize sunulacaktır.

Müvekkil, daha sonra sağlık raporu almak için diğer branşlara girmiştir. Diğer branşların sağlık taramasından da olumlu sonuç alan müvekkil, psikiyatri doktorunun olumlu söylemleri sebebiyle içi rahat bir şekilde "çalışabilir" şeklinde sağlık raporu tanzim edileceğini düşünürken; eline ulaşan sağlık raporunda "çalışamaz" ibaresini gördüğünde şaşkınlığa uğramıştır.

Müvekkil, her ne kadar "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma suçu"ndan denetimli serbestlik hükmü almış olsa da, müvekkil, denetimli serbestlik hükümlerini yerine getirdiği tarihten bu yana herhangi madde kullanımında bulunmamıştır. Müvekkilin, psikiyatrik değerlendirme sonuçları ve idrar testi sonuçları da madde kullanımı ve psikolojik sağlığı açısından lehine sonuçlanmış bulunmaktadır. Ancak yine de sağlık raporunda müvekkil hakkında "çalışamaz" ibaresinin yer almış olması, somut maddi gerçeğe ve hukuka tamamen aykırı bulunmaktadır.

Müvekkil, daha sonra işbu sağlık raporuna itiraz etmiştir. Bunun üzerine müvekkil, Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Müvekkil, bu hastanede de bütün branşlardan sağlıklı olup olmadığı ve çalışma hayatına uygun olup olmadığı konusunda çeşitli testlere tabi tutulmak üzere 11 doktora görünmüştür. Müvekkil, bu hastanede özellikle psikiyatri doktoruna, kendisinde bir sorun olmadığını, herhangi bir madde kullanımının olmadığını, isterlerse her türlü testi verebileceğini özellikle belirtmiştir. Ancak doktor, müvekkile, kendisiyle ilgili herhangi bir sorun görmediğini, test yapmasına dahi gerek bir durumun olmadığını belirterek, müvekkile herhangi bir psikiyatri testinde bulunmamıştır.

Nihayetinde müvekkil, Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesinden gelecek sağlık raporunun da olumlu çıkacağını ummasına rağmen; ne yazık ki bu sağlık raporu da müvekkilin aleyhine sonuçlanmıştır. Anılan koşullar altında her iki hastane tarafından da düzenlenen sağlık raporlarının hukuka aykırı olduğu söylenebilir. Şöyle ki;

Sayın Mahkemenizce de bilindiği üzere, sağlık raporlarının iptal sebepleri aşağıda sayılmıştır;
Sağlık Durumundaki Değişimler ya da İyileşme: Sağlık durumunuzdaki iyileşmeler veya değişimler, heyet raporunun iptal edilmesini gerektirebilir. İlgili sağlık durumunda olumlu bir gelişme varsa heyet raporunun güncellenmesi ya da iptal edilmesi gerekebilir.

Hatalı veya Gereksiz Rapor Düzenleme Durumu: Raporun yanlışlıkla düzenlenmiş ya da gereksiz bir şekilde verilmiş olması durumunda, bu raporun iptali talep edilebilir. Örneğin, yanlış bir teşhis ya da yanlış bir değerlendirme sonucunda düzenlenmiş ise, raporun iptali ya da düzeltilmesi gerekebilir.

Sağlık Durumunda Değişikliklerin Raporla Uyuşmaması: Raporun düzenlendiği süreçten sonra sağlık durumunuzda belirgin bir şekilde değişiklik olduysa ve raporla bu durum uyuşmuyorsa, bu durumda da raporun iptali ya da güncellenmesi gerekebilir.
Yalnızca geçmiş tıbbi kayıtlara dayalı olumsuz sağlık raporu verilerek kişinin mesleğe kabul edilmemesi hukuka aykırıdır. Kişinin tıbbi kayıtlarında yer alan rahatsızlığın özellikle ruh sağlığı ve sinir hastalıklarının, tıbbi tanı ve kriterlerini taşıyor olması gerekli olup bunun da yapılacak muayene ile ortaya koyulması gereklidir.

Dosyada verilen emsal karar şu şekildedir;
Ankara 1.İdare Mahkemesi
Esas : 2020/……
Karar :2021/…….
Davacı : ……
Vekili : *****************
Davalı : Jandarma Genel Komutanlığı
Vekili : ……
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Ankara 1. İdare Mahkemesi’nce, dava dosyası incelenmek suretiyle işin gereği görüşüldü: Dava; Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2019-…. Grup Uzman Erbaş temin sınavından başarılı olan ancak sağlık şartını sağlamadığı sağlık kurulu raporları ile tevsik edildiğinden bahisle uzman erbaş adaylık işlemleri sonlandırılan davacı tarafından, uzman erbaş olarak atanmak istemiyle davalı idareye yapılan başvurunun zımnen reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle açılmıştır.
20.09.2005 tarih ve 25942 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Uzman Erbaş Yönetmeliği’nin 6. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde; “sağlık durumunun uzman erbaşlığa elverişli olduğununun, askerî hastahanelerden alınacak raporla kanıtlamış olması gerektiğinin, uzman erbaş olarak alınacaklar için aranan şartlar arasında sayılmıştır.
11/11/2016 tarih ve29885 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 23. maddesinin 1.fıkrasında; uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er adaylarının sağlık muayenelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarında yapılacağı, 2.fıkrasında; uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er adaylarında kronikleşebilecek ya da zamanla artabilecek nitelikte bir hastalık ve diskromatopsi bulunmaması gerektiği, görmelerinin her iki gözde ayrı ayrı tashihli veya tashihsiz tam olacağı ve bunların ruh sağlığı ve hastalıkları açısından tam sağlam olacağı, 3.fıkrasında; ikinci fıkradaki şartları taşıması koşuluyla; tanzim edilen raporlarda sağlam olanlar ile tespit edilen hastalığı Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesinin “Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Erbaş/Er Adayları Değerlendirme Sütunu”ndaki karşılığı (+) işareti olanlar ile düzeltmeyle her iki gözde görmeler ayrı ayrı tam olmak şartıyla 3 diyoptriye (3 dahil) kadar miyopi ve hipermetropi ile 90 derecelik iki eksen arasındaki kırılma kusuru farkı 1 diyoptriyi geçmeyen astigmatizması olan adaylar hakkında “Uzman Erbaş veya Sözleşmeli Erbaş/Er Olur, Komando Olur, Paraşütle Atlar” kararı verileceği, söz konusu Çizelgenin “Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Erbaş/Er Adayları Değerlendirme Sütunu”ndaki karşılığı (A) diliminde (-) işareti olanlar ile Hastalıklar Listesinin (B) ve (D) dilimlerinde olanlar hakkında “Uzman Erbaş veya Sözleşmeli Erbaş/Er Olamaz” kararı verileceğinin düzenlendiği, Yönetmeliği devamında bulunanEK-C kısmında “Hastalıklar Listesi” gösterilerek, listenin III. kısmında “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları”na yer verildiği, bu kısımda bulunan 16. maddenin (A/1) bendinde; “geçirilmiş nevrotik bozukluklara (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri)” yer verildiği görülmektedir.
Dava dosyasının incelenmesinden; davacının 2019-…. Grup uzman erbaş temin sınavından başarılı olan ve sağlık kurulu raporu almak üzere ……. Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen davacı hakkında, ”geçirilmiş anksiyete bozukluğu” tanısı konulduğu ve uzman erbaş ve komando uzman erbaş olamayacağına dair rapor düzenlendiği, bu rapora yapılan itiraz üzerine davacının …… Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği, burada da kendisine geçirilmiş anksiyete bozukluğu teşhisi konularak uzman erbaş ve komando uzman erbaş olamayacağı şeklinde rapor düzenlendiği ve bu şekilde sağlık şartını sağlamadığı sağlık kurulu raporlar ile tevsik edildiğinden bahisle uzman erbaş adaylık işlemleri sonlandırılan davacı tarafından uzman erbaş olarak atamasının yapılması istemiyle davalı idareye yapılan başvurunun davalı idarece cevap verilmemek suretiyle zımnen reddedilmesi üzerine bakılmakta olan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.
Uyuşmazlık; …. Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ….. Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenen sağlık kurulu raporlarında davacı hakkında ”geçirilmiş anksiyete bozukluğu” şeklinde tanı konulduğundan bahisle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-16/A-1 maddesi kapsamında ”uzman erbaş/komando uzman erbaş olamaz” kararı verilmesi üzerine davacının sağlık şartları nedeniyle Uzman Erbaş adaylık işlemlerinin sona erdirilmesine dair işlemden kaynaklanmaktadır.
Bu bakımdan; Mahkememizin 05.11.2020 tarihli ara kararı ile davacının Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin EK-16/A-1 (Ruh Sağlığı ve Hastalıkları) maddesi uyarınca uzman erbaş/komando uzman erbaş olup olamayacağının belirlenmesi amacıyla hakem hastane olarak belirlenen …… Hastanesi’ne gönderilmesine karar verildiği, mezkur Hastanece düzenlenen ….. tarih ve ….. sayılı Sağlık Kurulu Raporunda, “Uygulanan MMPI testinde psikopatoloji saptanmadı, yapılan ruhsal durum muayenesinde bilinç açık koopere, oryante. Sözleri sorulara yanıt oluyor. Görüşme amaca yönelik sürdürülebiliyor. Çağrışımları düzenli. Düşünce içeriğinde sosyal temalar mevcut. Affekti ötimik. Algı patalojisi saptanmadı. Psikomotor hareketliliği olağan. Adı geçenin yapılan psikiyatrik değerlendirmesi, alınan anamnezi ve geçmiş tıbbi kayıtları göz önünde bulundurulduğunda geçmişte konulan psikiyatrik tanısına ilişkin tanı kriterlerini tam olarak karşılamadığı düşünüldü. Bu haliyle uzman erbaş/ komando uzman erbaş olur” şeklinde kanaat bildirildiği görülmüştür.
Bu durumda; hakem hastane olarak tayin edilen ……. Hastanesi’nce, davacının uzman erbaş/ komando uzman erbaş olabileceği belirtildiğinden, davacının adaylık işlemlerinin sonlandırılması ile atama talebiyle yapığı başvurunun zımnen reddedilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin İPTALİNE, aşağıda dökümü yapılan …. TL yargılama giderinin ve kararın verildiği tarihte yürürlükte olan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 2.040,00-TL vekalet ücretinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta ücretinin kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne istinaf yolu açık olmak üzere ….. tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Yukarıdaki mahkeme hükmünden de sarih olarak anlaşılacağı üzere, geçmişte sahip olunan hastalıklar veya madde kullanımı sebebiyle bir mesleğe giriş için olumsuz sağlık raporunun düzenlenmesi hukuka aykırıdır ve iptali gerekmektedir. Somut olayda müvekkil hakkında daha önce sahip olduğu madde kullanımı sebebiyle ilgili hastaneler tarafından "çalışamaz" şeklinde ibare içeren hukuka aykırı sağlık raporları düzenlenmiş olup; "sağlık raporu düzenlenmesi" şeklindeki idari işlemin iptali gerekmektedir. Zira müvekkilin, halihazırda uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı söz konusu olmamıştır; nitekim müvekkilin idrar testi de temiz çıkmıştır.
Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden ötürü, müvekkil hakkında tanzim edilmiş olan hukuka aykırı sağlık raporlarının iptali için Sayın Mahkemenize başvuru zorunluluğumuz hasıl olmuştur.
Yukarıda açıklanan tüm nedenlerden ötürü müvekkil hakkında Zonguldak Merkez Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi tarafından tanzim edilmiş olan hukuka aykırı sağlık raporlarının iptaline karar verilmesini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz.
Davalı idare de davacıya 01/11/2023 tarihli TTK Beden gücü yönergesine göre yeraltında 02 01 pano ayak üretim işçiliği sanatında çalışamaz şeklinde verilen sağlık kurulu raporu olarak maddi gerçekten ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde idari işlem tesis etmiştir.
Davacı müvekkil söz konusu idari işlemi e devlet sistemi üzerinden öğrenmiştir. Müvekkile herhangi bir tebligat dahi gelmemiştir. Müvekkil kendisi e-devlet sistemine giriş yaparak çalışamaz raporunu tesadüfen öğrenmiştir. Müvekkile tebligat yapılmaması ve haber verilmemesi de hukuka aykırıdır.
Davacı müvekkile çalışamaz şeklinde sağlık raporu verilmesi hukuka aykırıdır. Zira davacı müvekkilin bedensel ve ruhsal sağlığı tamamen çalışabilir düzeydedir. Ancak davalı idare buna rağmen davacıyı eksik ve yetersiz şekilde muayene ederek davacının çalışamayacağına dair hukuka aykırı rapor tanzim etmiştir. Davacı müvekkilin TK Beden gücü yönergesine göre yeraltında 02 01 pano ayak üretim işçiliği sanatında çalışabildiğinin tespiti için davacıyı Ankara Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalına sevk edilerek hukuka aykırı olan idari işlemin iptalini talep ederiz.,
Davalı idarenin tesis ettiği idari işlem nedeniyle davacı başvurduğu kurum olan TTK'da çalışamamaktadır. Anayasa 49 hükmü şöyledir: "Madde 49 – Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.
(Değişik fıkra: 3/10/2001-4709/19 md.) Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır."
Davalı idarenin hukuka aykırı olarak tesis ettiği idari işlem Anayasa'nın 49 hükmüne açıkça aykırıdır. Zira davalı idare söz konusu hukuka aykırı raporu tanzim ederek davacının çalışmasını desteklememiş, çalışma hayatını geliştirecek tedbirleri alma yükümlülüğünü ihlal etmiştir.
Danıştay 8. Dairesi 2019/9219 E. 2021/801 K. 10-10-2021 sayılı kararının benzer bir kararı özetle şöyledir: "Dava Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi olan davacı tarafından, hakkında alınan sağlık kurulu raporunun Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca incelenmesi neticesinde, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre öğrenci olamayacağına karar verilmesi üzerine, Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrenciliğinden ilişiğinin kesilmesine yönelik işlemin iptali istemiyle açılmıştır. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nin dava konusu işlemin tesis edildiği tarihte yürürlükte olan halinde Katarakt ve katarakt cerrahisi, psödofaki öğrenciliğe engel iken, bahsi geçen Yönetmelikte yapılan değişiklik ile İzole, periferik ve noktasal olan katarakt sağlam kabul edilir hükmü getirilmiştir. Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen ve dava dosyasına da sunulan Sağlık Kurulu Raporunda davacı ile ilgili olarak; Görmeler Sağ Tam Sol Tam Bilateral Noktasal Katarakt teşhisinde bulunulmuştur. Mevzuatta davacı lehine olan değişiklik ve davacı tarafından dosyaya sunulan rapor da gözönüne alınarak, yeni hukuki ve fiili durum çerçevesinde davacının yeniden hakem hastaneye sevkinin sağlanması ve buradan alınacak rapor ve görüşe binaen uyuşmazlığın esası hakkında yeniden karar verilmesi gerekmektedir."
Somut olayda da davacının sağlıklı olduğunun tespiti için davacının tam teşekküllü olan Ankara Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalına sevk edilmesini talep ederiz.

 YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEBİMİZ
Dava konusu idari işlemin yürümesi halinde davacı çalışamayacak ve gelir elde edemeyecektir. Söz konusu idari işlem açıkça hukuka aykırı olup davacıda telafisi güç ve hatta olanaksız zararlara yol açacaktır. Bu nedenle idari işlemin yürütmesinin durdurulmasını talep ederiz.
ADLİ YARDIM TALEBİ
Davacı işsizdir ve gelir elde edememektedir. Davacının üzerine kayıtlı taşınır ve taşınmaz mal varlığı yoktur. Bu nedenle davacı yoksul olduğundan adli yardımdan yararlandırılmasını talep ederiz.
Belirtmiş olduğumuz nedenlerle işbu davayı açma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : İYUK, Anayasa, Sağlık Mevzuatı, Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge ve tüm mevzuat
HUKUKİ DELİLLER :
 1- Hukuka aykırı olarak tesis edilen idari işlem
 2- Bilirkişi İncelemesi : Davacının Ankara Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalına sevk edilmesini talep ederiz.
 3- Davacının TTK'ya iş başvurusu evrakları ve TTK dosyaları
 4- Nüfus kayıtları, sağlık raporları, bilirkişi, tanık, yemin ve kanuni ve takdiri tüm deliller
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan ve resen gözetilecek diğer nedenlerle;
A- Öncelikle adli yardım talebimizin kabulü ile davacının tüm masraflardan muafiyetine,
B- İdari işlemin ivedilikle yürütmesinin durdurulmasına,
C- Hukuka aykırı idari işlemin iptaline,
D-Müvekkil hakkında "çalışamaz" ibaresini içeren olumsuz ve hukuka aykırı sağlık raporunu düzenleyen Zonguldak Merkez Atatürk Devlet Hastanesinin sağlık raporunun iptaline,
Müvekkil hakkında "çalışamaz" ibaresini içeren olumsuz ve hukuka aykırı sağlık raporunu düzenleyen Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesinin sayılı sağlık raporunun iptaline,
E- Yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı idare üzerine bırakılmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz.08/02/2024
        DAVACI VEKİLİ
     Av. Gizem Gül UZUN