Anlaşmalı Boşanma Protokolü

                                     ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR : 1- ************************

                                                                         M***************

                                                                   2- **************

                                                                         Mevlana Mah., *************************

BOŞANMA HUSUSU : Her iki tarafta anlaşmalı boşanmayı TMK m.166/3 uyarınca karşılıklı olarak kabul etmişlerdir. Her iki tarafta anlaşmalı boşanmaya ilişkin iradelerini serbestçe açıklamışlardır. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi noktasında her iki tarafta mutabıktır.

VELAYET HUSUSU : Taraflar, müşterek çocukları, 06/04/2019 doğumlu ve ********* T.C. Kimlik numaralı *************I'nın, 15/09/2021 doğumlu ve ********** T.C. Kimlik numaralı ********'nın, 21/11/2023 doğumlu ve *********T.C. Kimlik numaralı Metehan ********nın velayetlerinin anne *************ya ait olacağı konusunda anlaşmaya varmışlardır. Her iki tarafta müşterek çocukların velayetlerinin anne *************'da kalacağı yönünde mutabıktır.

KİŞİSEL İLİŞKİ

KURULMASI

HUSUSU : Taraflar, baba ********'nın, 06/04/2019 doğumlu ve ******* T.C. Kimlik numaralı *******I, 15/09/2021 doğumlu ve ******T.C. Kimlik numaralı **** 21/11/2023 doğumlu ve 29375038388 T.C. Kimlik numaralı ****** ile her ayın 2. Ve 4. Haftası Cumartesi günü saat 12:00'dan Pazar günü saat 18:00'a kadar; babalar gününde saat 12:00'dan akşam 18:00'a kadar; dini ve milli bayramların son günü saat 12:00'dan akşam 18:00'a kadar olmak üzere müşterek çocukların tamamı ile kişisel ilişki kurması konusunda mutabıktır.

NAFAKA HUSUSU : Tarafların birbirlerine yönelik yoksulluk nafakası talebi bulunmamaktadır. Taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden yoksulluk nafakası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

İŞTİRAK NAFAKASI

HUSUSU : Baba ********, davanın açıldığı tarih olan 29/01/2024 tarihinden başlamak üzere, müşterek çocuklar olan ************ için aylık 10.000,00TL, ******için aylık 10.000,00TL ve *********için aylık 10.000,00TL olmak üzere, aylık toplam 30.000,00TL tedbir nafakasını her ayın 15'inde anne *********'nın banka hesabına ödeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Boşanma kararının kesinleşmesi ile birlikte tedbir nafakası iştirak nafakası olarak aynen devam edecektir. İştirak nafakası, yasa gereği her yıl TÜİK tarafından açıklanan TÜFE- ÜFE oranına göre arttırılacaktır.

TAZMİNAT HUSUSU : Tarafların birbirlerinden herhangi bir şekilde maddi, manevi ve cezai anlamda tazminat talebi bulunmamaktadır. Ayrıca taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olarak herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden tazminat talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmektedirler.

ZİYNET HUSUSU : Tarafların birbirlerine yönelik ziynet eşyası talebi bulunmamaktadır. Taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden ziynet eşyası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

EV EŞYALARI HUSUSU : Tarafların birbirlerine yönelik ev eşyası talebi bulunmamaktadır. Taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden ev eşyası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

MAL TASFİYESİ

HUSUSU : ***********, işbu anlaşmalı boşanma protokolünün akdedilmesiyle beraber, *** Ada, 1 Parsel Numaralı, A Blok, Kat:8, Bağımsız Bölüm No:22 olan meskeni ***************'ya devretmeyi kabul ve taahhüt etmiştir. *********, 38 ** ***plaka sayılı Volkswagen T-Roc marka ve 2022 model aracı ***********'ya devretmeyi kabul ve taahhüt etmiştir. Taraflar, serbest iradeleri ile ilgili taşınmaz ve taşınırın ********** üzerine bırakılması konusunda mutabakata varmışlardır.

YARGILAMA GİDERLERİ

VE KARŞI VEKALET

ÜCRETİ HUSUSU : Her iki tarafın da birbirine karşı yargılama gideri ve karşı vekalet ücreti talebi bulunmamaktadır. Taraflardan ************, kendi avukatına ait vekalet ücretini ödemeyi kabul ve taahhüt etmiştir.

SONUÇ : İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların boşanma ve boşanmaya ilişkin hususlarda kendi iradeleri ile serbestçe anlaşmaları neticesinde 29/01/2024 tarihinde akdedilmiştir. İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların ileriye dönük olarak birbirlerinden herhangi bir talepte bulunamayacakları şekilde hazırlanmıştır. Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup, iş bu PROTOKOL Mahkeme dosyasına sunulmak üzere 4 nüsha olarak karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza altına alınmıştır. 29/01/2024

DAVACI DAVALI

**** ***********