İşçi İhtarname Örneği

İHTARNAMEDİR

İHTAR EDEN : Muhsin ******************

VEKİLİ : Av. Gizem Gül UZUN

                                      Sahabiye Mah. Teoman Sk. Avukatlar İş Hanı Bina No:9 Kat:5 Daire No:501 Kocasinan/KAYSERİ

İHTAR EDİLEN : ****** NÜKLEER VE ENDÜSTRİYEL TESİSLER YAPIM ANONİM ŞİRKETİ

                                      Vergi Numarasi : **************

                                      ******************* İSTANBUL / ŞİŞLİ

KONU : 4857 Sayılı İş Kanunun 24/II. maddesi gereğince iş sözleşmesinin haklı nedenle feshi ve bu fesih sonucunda iş sözleşmesinden kaynaklanan ücretlerinin kıdem tazminatının, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti, UBGT ücreti alacağı ve diğer tazminatlarının ödenmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR :

Müvekkil *********, iş yerinizin Bilecik T26 şubesinde 13.04.2021 tarihinde çavuş tünel ustası olarak çalışmaya başlamıştır. Bu çalışması 13.04.2021 tarihinden iş sözleşmesini haklı nedenle feshettiğimiz tarihe kadar kesintisiz olarak sürmüştür. Müvekkil bu iş için 20.900 ücret almaktadır. Müvekkil, üzerine düşen tüm sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmektedir. Buna rağmen müvekkile mobing uygulamakta, iş yerinde geçirdiği kazada dahi istirahat etmesine müsaade etmeyip istifasını istemektesiniz.

Müvekkile, işyerinizde fazla mesai yaptırılmasına rağmen müvekkile hak ettiği fazla mesai ücreti hiçbir zaman ödenmemiştir. Müvekkile haftalık izni dahi kullandırılmamaktadır. Müvekkil Ulusal Bayram ve Genel Tatil günlerinde dahi çalıştırılmıştır ancak hak ettiği ücreti hiçbir zaman ödenmemiştir. Müvekkil hak ettiği yıllık izinlerini dahi kullanamamıştır. 4857 Sayılı İş Kanunu hükümleri ve yerleşik Yargıtay içtihatları bu durumda işçiye iş akdini haklı nedenle fesih imkânı tanımaktadır.

Müvekkil haftanın her günü çalıştırılmış, bu çalışmaları 15 gün gündüz 12 saat ve 15 gün gece ve günlük 12 saat şeklindedir. Haftalık izni ve yıllık izni kullandırılmamış, içeride yaklaşık olarak kullandırılmamış 47 gün izni bulunmaktadır. Fazla çalışma ücreti ödenmemiş, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılmış ancak hak ettiği ücret hiçbir zaman ödenmemiştir.

Müvekkilin Bakiye Ücret Alacağı( Ağustos ayındaki çalışma) vardır, maaşın her ayın 5'inde ödenmesine karşın henüz müvekkile maaşı yatırılmamıştır.

TALEP ve SONUÇ : Fazlaya ilişkin talep ve dava haklarımız saklı kalmak kaydı ile 4857 Sayılı İş Kanununun 24/II. maddesi uyarınca iş akdini haklı nedenlerle derhal feshettiğimizi, iş akdinin tarafımızca haklı nedenle feshi nedeniyle kıdem tazminatının, fazla mesai ücretlerinin, UBGT ücretlerinin, hafta tatili ücretlerinin, yıllık izin ücretlerinin ve diğer işçilik alacaklarının gerçek ücreti üzerinden hesaplanarak tarafıma ait ……… iban numaralı ….. hesabına 3 (üç) gün içinde ödenmesini, aksi takdirde her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı, yargılama gideri ve vekâlet ücretinin tarafınıza yükletileceği hususunu ihtar ederiz.

                                                                                                                                 İHTAR EDEN VEKİLİ

                                                                                                                                   Av. Gizem Gül Uzun

Sayın Noter;

İşbu üç nüshadan ibaret ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğine, bir nüshasının muhataba tebliğ şerhi verildikten sonra tarafıma iadesine ve bir nüshasının da dairenizde hıfzına müsaadelerinizi rica ederim.