Tereke Tespiti Dava Dilekçesi Örneği

İSLAHİYE SULH HUKUK MAHKEMESİNE

DAVACILAR :

1-Fatma **********************

VEKİLİ : Av. Gizem Gül UZUN, Sahabiye Mah. Teoman Sk. Avukatlar İş Hanı Bina No:9 Kat:5 Daire No:501 Kocasinan/ Kayseri

DAVALI : Hasımsız

KONU : Tereke tespiti talepli dava dilekçesidir.

AÇIKLAMALAR :

2895765**** T.C. Kimlik numaralı muris ****** 09.09.2002 tarihinde vefat etmiştir. Müvekkiller murisin yasal mirasçılarıdır. Müteveffanın ölmeden önce son ikametgah adresi İslahiye/Gaziantep’tir. Müvekkiller .... Sulh Hukuk Mahkemesinden mirasçılık belgesi (EK-1) talebinde bulunmuş ve ilgili mahkemenin ………… E. Sayılı dosyası ile müvekkillere mirasçılık belgesi verilmiştir.

Müvekkiller murisin kayıtlı ya da intikal edeceği malvarlığı, taşınmaz ve banka mevduatlarını tespit edememektedir. Tüm bu nedenlerle söz konusu dava açma zarureti hasıl olmuştur.

Terekenin tespit edilebilmesi için aşağıda belirtilen 12 bankaya, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne, Trafik Tescil Bürosu’na müzekkere yazılarak üzerinde kayıtlı malların ve adına para ve hesap olup olmadığının sorulmasını talep etmekteyiz.

İlgili Bankalar: Akbank, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC Bank, ING Bank, İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, QNB Finansbank.

Mirasbırakanın muvazaalı (danışıklı) olarak malvarlığını devretmiş veya bağışta bulunmuş ise ölümünden geriye dönük olarak geçmiş kayıtların ve mirasbırakanın ölüm tarihi olan 09.09.2002 tarihinden günümüze kadar olan süreçte müvekkillerin devredilen mallarına ait geçmiş kayıtların celbi için mahkeme tarafından ilgili yerlere müzekkere yazılmasını talep etmekteyiz.

Yukarıdaki belirtilen kurumlardan gelecek cevaba göre başkaca hak ve alacaklarının tespit edilmesi halinde diğer talep haklarımızın saklı kalması kaydıyla gerekli araştırmanın yapılmasını talep etmekteyiz.

İşbu konuyla alakalı İslahiye 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2023/52 E. numaralı haksız işgal tazminatı davası ve İslahiye Sulh Hukuk Mahkemesinde 2023/** E. numaralı izaley-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılmış olup söz konusu davalar derdesttir. Sayın Mahkemenizden söz konusu dava dosyalarının celbini talep etmekteyiz.

HUKUKİ NEDENLER : HMK, TMK ve ilgili sair mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kayıtları,banka kayıtları, tapu kayıtları, İslahiye 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2023/** E. ve İslahiye Sulh Hukuk Mahkemesinde 2023/98 E. numaralı dosyaların celbi, trafik tescil kayıtları, tanık, yemin, bilirkişi ve ilgili sair deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda belirtilen nedenler ve gerekçelendirilen hususlarla miras bırakan Ali ********’ın terekesindeki malvarlığının tespitinin TMK madde 589 uyarınca tespitine karar verilmesini ve tespit edilecek tereke konusu taşınmaz ve banka hesaplarının üzerine 3. kişilere devir ve temliklerinin önlenebilmesi için ihtiyati tedbir konulmasına karar verilmesini vekaleten talep ederim. 15.08.2023

                      DAVACI VEKİLİ

                AVUKAT GİZEM GÜL UZUN