Soybağının Reddi Dava Dilekçesi Örneği

                                            KOCAELİ AİLE MAHKEMESİNE

DAVACI : *******************

VEKİLİ : Av. Gizem Gül UZUN

                                                                         Sahabiye Mah., Teoman Sk., Avukatlar İş Hanı, Bina No:9, Kat:5, Daire No:501, Kocasinan/ KAYSERİ

DAVALI : ****************

KONU : Nesebin reddi konulu dava dilekçemizdir.

AÇIKLAMALAR :

Müvekkil Esra ******** ile eski eşi davalı Mehmet ***********, Nevşehir Aile Mahkemesinin 2021/*** E. ve 2023/* K. Sayılı dosyası ile 03/01/2023 tarihinde boşanmışlardır. Aile mahkemesinin vermiş olduğu karar 30/01/2023 tarihinde kesinleşmiştir.

Müvekkilin hayatına boşanma kararı kesinleştikten sonra Mehmet ************* isimli şahıs girmiş olup; müvekkil hayatını bu kişiyle birleştirmek istemektedir. Müvekkil, imam nikahı akdettiği Mehmet ********** isimli kişi ile beraber yaşamaktadır.

Müvekkil, eski eşi ile boşanmasından henüz 300 günlük iddet süresi geçmeden hamile kalmıştır. Sayın Mahkemenizce de bilindiği üzere kadın, iddet müddeti içerisinde çocuk doğurursa çocuğun babası kanunen boşandığı kocası olacaktır.

İşbu sebeple, bu iki kişinin birlikteliğinden henüz cenin halinde, doğmamış bir bebek bulunurken; yani müvekkil 6 aylık hamile iken tarafımızca cenin halindeki bebeğin soybağının tespit edilebilmesi için babadan alınan örnekler üzerinden Adli Tıp Kurumunca tıbbi inceleme raporunun oluşturulması için Kocaeli 4. Aile Mahkemesinde dava açılmıştır.

Kocaeli 4. Aile Mahkemesinin 2023/*** Esas sayılı dosyasında yapılan yargılamada Adli Tıp Kurumundan talep edilen rapor ibraz edilmiş olup; çocuğun babasının Mehmet ****** olmadığı kesinleşmiştir. Kocaeli 4.Aile Mahkemesi 2023/*** E. Sayılı dosyada tarafımıza soybağının tespiti için dava açılmış ve işbu davada bebeğin babasının ******** olmadığı anlaşılmıştır. İlgili dosyanın celbini talep ederiz.

Bunun üzerine Kocaeli 4. Aile Mahkemesinin 2023/*** Esas sayılı dosyasının, 17/01/2024 tarih ve 2 numaralı celsesinde tarafımıza;

"Davacıya çocuğun nüfus kaydında babası olarak gözüken Mehmet ***** hakkında nesebin reddi davası açması için süre verilmesine"

Denilerek tarafımıza Sayın Mahkemenizde nesebin reddi davası açmamız için süre verilmiştir. İşbu sebepten tarafımızca Sayın Mahkemenizde nesebin reddi konulu davayı açmamız zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : TMK, HMK ve yasal sair tüm mevzuat

HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kayıtları, hastane kayıtları, tanık, bilirkişi, yemin, DNA tıbbi inceleme raporu ve yasal sair tüm deliller

SONUÇ VE İSTEM :

Yukarıda arz ve izah olunan ve Sayın Mahkemenizce re'sen göz önünde bulundurulacak nedenlerle,

Tarafımızca açılan haklı davamızın kabulü ile davalının, çocuğun babası olduğu şeklindeki soy bağının reddine,

Davalının hanesinde yer alan nüfus kaydının iptaline,

Çocuk için bir kayyım tayin edilmesine,

Yargılama giderleri ve karşı vekalet ücretinin davalı tarafa tahmiline,

Karar verilmesini saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim. 17/01/2024

                                                                                                                                       DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                    Av. Gizem Gül UZUN