Taşınmazlara Şerh Konulması Talebi

                                 İSLAHİYE SULH HUKUK MAHKEMESİNE

DOSYA NO : 2023/** E.

DAVACILAR : 1- ******************

                                                                          Sahabiye Mah., Teoman Sk., Avukatlar İş Hanı, Bina No:9, Kat:5, Daire No:501, Kocasinan/ KAYSERİ

DAVALILAR : 1- ***********************

KONU : Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında görülen yargılamaya konu olan tüm taşınmazlar için miras davalarından kaynaklanan şerhin konulması talebini içerir dilekçemizdir.

AÇIKLAMALAR :

Sayın Mahkemenizde yukarıda numarası belirtili olan dosya kapsamında, Gaziantep İli, İslahiye İlçesi,******************* Parsel No'lu 63.265 metrekarelik tarla niteliğindeki taşınmaz hakkında taşınmazın aynen taksimi; eğer bu mümkün değilse satış suretiyle ortaklığın giderilmesi konulu derdest dava bulunmaktadır.

İşbu davanın davalıları arasında bulunan ve müvekkillerden Dilara ******'ın amcası olan davalılardan Mehmet Hanifi *********'ın oğlu olan ve yine davalılar arasında bulunan Sedat *********, tespitini yapamadığımız ve hangisi/ hangileri olduğunu bilmediğimiz miras ile intikal eden taşınmazları tapuda sattığını belirtmiştir. Yine Sedat ******* isimli davalı, yakın çevresine miras yoluyla intikal eden tüm gayrimenkul malları kaçıracağını belirtmektedir.

Davalı Sedat ********'ın tapuda hangi taşınmazları sattığı tarafımızca bilinmemekle beraber; Sedat ********, terekede bulunan diğer taşınmazları da kaçıracağını yakın çevresine beyan etmekte olup, bu durumdan müvekkilimizin haberi olmuştur.

İşbu sebeple, terekede yer alan taşınmazlar üzerinde satış, devir, bağışlama, ipotek gibi her türden tasarruf işleminin yapılmasının engellenmesi için terekede yer alan tüm taşınmazlar üzerinde mirastan kaynaklanan şerhin konulması elzemdir.

Açıklanan sebeplerden ötürü Sayın Mahkemenizden, davalı Sedat ********'ın taşınmazları kaçırmasının önüne geçebilmek ve yargılama sonunda müvekkillerimizin sahip olduğu miras haklarını iktisap edebilmelerini sağlayabilmek adına terekede yer alan tüm taşınmazların üzerine mirastan kaynaklanan şerhin konulmasını saygılarımızla talep ederiz.

SONUÇ VE İSTEM :

Yukarıda arz ve izah olunan ve Sayın Mahkemenizce re'sen göz önünde bulundurulacak nedenlerle,

Terekede yer alan tüm taşınmazlar üzerine, miras hukukundan kaynaklanan şerhin konulmasına karar verilmesini,

Saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim. 11/01/2024

                                                                                                                                       DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                    Av. Gizem Gül UZUN