Mal Paylaşımı Davası Nasıl Açılır?

                    

                                     KAYSERİ AİLE MAHKEMESİNE

                                                                                  İHTİYATİ TEDBİR TALEPLİDİR

DAVACI :

VEKİLİ : Av. Gizem Gül Uzun

DAVALI :

DAVA : Mal rejimi-mal tasfiyesi davası

KONU : Fazlaya ilişkin her türlü haklarımız saklı kalmak kaydıyla mal rejiminin tasfiyesi nedeniyle şimdilik HMK.m 107 kapsamında 1.000,00 TL alacağın davalıdan alınarak davacıya verilmesi talebimizdir.

AÇIKLAMALAR :

1.Müvekkilim ile davalı, 08.08.2015 tarihinde resmi nikah kıymışlar ve aynı gün düğün yaparak birlikte yaşamaya başlamışlardır.

2.Müvekkilim ile davalının evliliği, davalının eylemleri yüzünden çekilmez hale gelmiştir. Bu nedenle davalı evlilik birliğine devam etmek istemesine rağmen müvekkilim Kayseri ... Aile Mahkemesi ..E. Sayılı dosyası ile boşanma davası açmıştır. Dava henüz derdesttir. İlgili dosyanın celbini talep ederiz.

3.Davalı Gökhan ******, evlilik birliği boyunca müvekkilden mal varlığını gizlemiştir. Davalı adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmazların sorgusunun yapılmasını talep ederiz. Davalının üzerine kayıtlı olan tüm taşınır, arsa ve gayrimenkullerin sorgusunun yapılmasını talep ederiz.

Yine davalı adına kayıtlı olan tüm taşınır ve taşınmazlara satılamaz ve devrolunamaz şerhi konulmasını talep ederiz.

4.Davalının üzerine kayıtlı arsalar olduğu tarafımızca bilinmektedir. Davalı, evlilik birliği içerisinde üzerine kayıtlı olan mal varlıklarından müvekkilimize doğru düzgün bahsetmemiştir. Yine davalı, evlilik birliği içerisinde mal varlığını sürekli olarak başkalarının üzerine geçirmiştir. Davalının hangi tarihte devir işlemlerini gerçekleştirdiğinin sorgusunun yapılmasını talep ederiz. Zira davalı, evlilik birliği devam ederken 38 DJ *** plaka sayılı 2013 model BMW Sedan marka aracı, mal kaçırma kastıyla bilinçli olarak devretmiştir. Bu araca satılamaz ve devrolunamaz şerhi konulmasını talep ederiz. Davalının hangi tarihte taşınır devrettiğini ve yine davalının hangi tarihte taşınmaz devrettiğinin sorgusunun yapılmasını talep ederiz.

5.Davalının üzerine kayıtlı iki optik dükkanı bulunmaktadır. ********* Optik'i davalı mesleği gereği işletmektedir. Kayseri Dünyam Hastanesi karşısında bulunan ********* Optik, davalıya aittir. Kayseri Hastane Caddesinde bulunan ********* Optik de davalıya aittir.

******** Optik ve *********** Optik'e satılamaz ve devrolunamaz şerhi konulmasını talep ederiz. Davalının mal kaçırma kastı bulunmaktadır. İşbu dava açılana kadar optikleri başkasının üzerine geçirdiği şüphesi altındayız veyahut şu an da mal kaçırma amacı halen bulunmaktadır. Şayet davalı mal kaçırmış ise de tasarrufun iptali davası açma hakkımızı saklı tutarız.

6.Tarafların evlilik birliği devam ederken 23.03.2020 yılında mal ayrılığı sözleşmesi yapılmıştır. Evlilik birliği devam ederken işbu mal ayrılığı sözleşmesi yapıldıktan sonra davalı, üzerine kayıtlı olan mal varlıklarını başkasının üzerine geçirmiş olabilir, sorgularının yapılmasını talep ederiz.

7.Davalı erkeğin evlilik birliği içerisinde edinmiş olduğu tüm gelir ve birikimlerin mal paylaşımına konu edilmesini talep ederiz. Davalı erkek, evlilik birliği içerisinde optik işletmiştir. Gelir durumu oldukça yüksektir.

8.Davalı erkeğin tarafımızca bilinen hesapları;

Finans Bank, **********, TR77001110000000***********

Yapı Kredi, **************, TR210006701000000************

Hesapları bulunmaktadır. Ancak davalının müvekkilden gizlediği birçok hesabı bulunmaktadır. Garanti bankası, Halk Bankası, Ak Bank, Vakıf Bank, TEB Bankası, Anadolu Bank, Şeker Bank, Ziraat Bankası, Deniz Bank, ING bankası, Fiba Banka, İş Bankası vb. Tüm bankalara müzekkere yazılarak davalı adına hesap olup olmadığının tespitini talep ederiz.

Bu bankalarda mevcut olan döviz, vadeli hesap, altın, dolar, euro vb. Tüm birikim hesaplarına tedbir konulmasını, bloke konulmasını talep ederiz. Ayrıca davalı erkeğin tüm hesaplarındaki hesap hareketlerinin celbini talep ederiz.

HUKUKİ NEDENLER : TMK, TBK, HMK ve her türlü mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER :

1-A Kayseri 9.Aile Mah 2023/**** E sayılı boşanma dosyası ve dosyadaki mevcut olan tüm deliller-celbi gerekir.

2-Nüfus kayıt örneği, evlilik bilgileri

3- Sosyal ve ekonomik durum araştırması

4- Tanık Beyanları: Tarafların evlilik birliği içerisinde edindiği malları, davalının şahsi mallarını, davalı erkeğin evlilik birliği içerisindeki edinimlerini, davalı erkeğin gelir durumunu ve optikçi olduğunu, gizli olarak iş yeri işlettiğini, davalı erkeğin evin geçimine hiçbir şekilde katkıda bulunmadığını, davalı erkeğin gelirini müvekkilden sakladığını, davalı erkeğin evlilik birliği devam ederken müvekkilden mal kaçırdığını, davalı erkeğin müvekkilin elinden düğünde ve kınada takılan tüm ziynet eşyalarını aldığına ilişkin

5- Düğün fotoğrafları ve CD'si - ayrıca sunulacaktır.

6- Davacı kadının evlilik birliği içerisinde ödediği kredilerin tespiti ile dökümlerinin ilgili bankalarda celbi

7- Keşif, Bilirkişi

8- Davalıya ait 38 DJ *** plaka sayılı 2013 model BMW Sedan araç kayıtları ve trafik bilgileri-celbi gerekir.

9- SMS, Whatsapp kayıtları, ses ve görüntü kayıtları, Instagram, Facebook, Twitter ve sosyal medya kayıtları ve paylaşımları

10- Gelir İdaresi Başkanlığı Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı’na ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı adına kayıtlı tüm menkul ve araçlarlara ait bütün bilgi ve belgeler istenildiğinde dosyaya girecek bilgi ve belgeler

11- Davalı erkeğin banka hesap bilgileri, kazançları, döviz, mevduat, altın vb yatırım hesap bilgileri- Finans Bank Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan TR7700111000000000*********** IBAN No'lu hesap hareketlerinin celbini talep ederiz. (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)-Yapı Kredi Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan TR210006701000000*********** (Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)- AKBANK Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

GARANTİ Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

HALK BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

VAKIF BANK Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

TEB BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

ANADOLU BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

ŞEKER BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

ZİRAAT BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

DENİZ BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

ING BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

FİBA BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

İŞ BANKASI Genel Müdürlüğü müzekkere yazılarak davalı erkeğin hesabı olan(Boşanma tarihi itibariyle geriye dönük son 9 yıllık)

13- Türkiye Noterler Birliği'ne müzekkere yazılarak belirtilen araçların trafik ve tescil bilgileri bilgilerinin celbini talep ederiz.

İSTEM VE SONUÇ : Yukarıda açıklanan ve re’sen öngörülecek nedenlerle evlilik birliği içerisinde alınan davalı adına kayıtlı tüm taşınır- taşınmazları bilemediğimizden mahkemenizce bunun tespitinin yapılarak tedbir konulmasına ;

A- Mahkemeniz tarafından, evlilik birliği içerisinde satın alınan, davalı tarafından mal kaçırmak için ivedi bir şekilde satılmaya çalışılan ve dava konusu yaptığımız davalının üzerine kayıtlı 38 DJ *** plakalı 2013 model BMW Sedan marka otomobil üzerine 3. şahıslara devir ve temlikinin önlenmesi için teminat alınmaksızın ihtiyati tedbir konulmasına,

B- Gelir İdaresi Başkanlığı Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığına ve Kayseri Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak davalı adına kayıtlı tüm menkul- gayrimenkul ve araçların 3. şahıslara devir ve temlikinin önlenmesi için teminat alınmaksızın ihtiyati tedbir konulmasına,

C- Bankalara müzekkere yazılarak, davacıya ait şahsi malları ve katılma alacağı haklarının bir kısmı davalı tarafından 3. kişilere satıldığından davacının şahsi alacağı ve katılma alacağının davalı tarafından davacıdan kaçırılmaması için davalıya ait bütün banka hesaplarına bloke konulmasına,

D- Evlilik birliği içindeki menkul- gayrimenkul malların tasfiyesine ve malların edinilmiş mallara katılma mal rejimine göre paylaştırılmasına, (değerini tam olarak bilmemiz mümkün olmadığından uzman bilirkişiler tarafından keşif yapılıp rapor hazırlandığında talep arttırım dilekçesi ile arttırmak üzere) HMK.m.107 kapsamında şimdilik 1.000,00 TL tutarındaki artık değere katılma alacağı, değer artış payı alacağı ve kişisel mallarının bedellerinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,

E- Yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. 26.12.2023

                                                                                                 DAVACI VEKİLİ

                                                                                           AV.GİZEM GÜL UZUN