Çekişmeli Boşanma Davasının Anlaşmalı Boşanma Davasına Çevrilmesi

                                     DİYARBAKIR 3. AİLE MAHKEMESİNE

DOSYA NO : 2023/*** E.

DAVACI : 

VEKİLİ : Av. Gizem Gül UZUN

                              

DAVALI : 

KONU : Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında derdest çekişmeli boşanma davasının anlaşmalı boşanma davası olarak devamına ilişkin talebimizin ve cevaba cevap dilekçesi ve dilekçeler teatisindeki sürelerden feragat ettiğimize ilişkin beyanımızın sunulması hakkındaki dilekçemizdir.

AÇIKLAMALAR :

ÇEKİŞMELİ BOŞANMANIN ANLAŞMALI BOŞANMA OLARAK DEVAMI HAKKINDAKİ TALEBİMİZ:

Taraflar arasında, Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 166. Maddesi uyarınca, "Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması" nedeniyle derdest şekilde çekişmeli boşanma davası bulunmaktadır. İşbu boşanma davası, dilekçelerin teatisi aşamasında bulunmakta olup; taraflar dilekçemizin ekinde sunulan anlaşmalı boşanma protokolü gereğince, kendi serbest iradeleri ile anlaşmalı boşanmayı istemekte olup; işbu evliliğin anlaşmalı boşanma ile bitirilmesi konusunda mutabıktırlar.

Taraflar, söz konusu protokolde yer alan şartlar ile anlaşmalı boşanmak istemektedirler. Arz ve izah ettiğimiz sebeplerle, Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında derdest olan çekişmeli boşanma davasının, anlaşmalı boşanma olarak devamına karar verilmesini talep ederiz.

SÜRELERDEN FERAGAT HUSUSU HAKKINDAKİ TALEBİMİZ:

Taraflar arasında Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası kapsamında derdest şekilde bulunan çekişmeli boşanma davası henüz dilekçelerin teatisi aşamasındadır. Tarafımızca daha önce dava dilekçesi verilmiş olup; tarafımız olarak, usul hukuku bakımından sorun yaşamamak adına cevaba cevap dilekçesi ve dilekçeler aşamasındaki tüm sürelerden feragat etmekteyiz.

SONUÇ VE İSTEM :

Yukarıda arz ve izah olunan ve Sayın Mahkemenizce re'sen göz önünde bulundurulacak nedenlerle,

Sayın Mahkemenizin yukarıda numarası belirtili olan dosyası ile açılmış bulunan evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle çekişmeli boşanma davasının ekli protokol uyarınca anlaşmalı boşanma davası olarak devamına karar verilmesini,

Akabinde açıklanan nedenlerle yakın bir tarihe duruşma günü verilmesine karar verilmesini,

Yukarıda izah ettiğimiz sebeplerden ötürü tarafımızın dilekçelerin teatisi aşamasındaki tüm sürelerden feragat etmemizin kabul edilerek en yakın tarihe anlaşmalı boşanma için duruşma günü tayin edilmesine,

Karar verilmesini saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim. 04/01/2024

                                                                                                                                       DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                    Av. Gizem Gül UZUN