Avukatlık Ücret Sözleşmesi Örneği

                                      AVUKATLIK ÜCRET SÖZLEŞMESİ

İŞ SAHİBİ : 

DAVA TÜRÜ : Boşanma Davası

AVUKAT : Avukat Gizem Gül Uzun, Sahabiye Mah. Teoman Sok. Avukatlar

                                                   İş Hanı Bina No:9 Kat:5 Daire No:501 Kocasinan/Kayseri

1-Yukarıda belirtilen iş için iş sahibi tarafından kendisini savunmak ve işbu yargılamalarda temsil etmek üzere Avukat Gizem Gül Uzun'a vekaletname verilmiştir.

2-Söz konusu davada/arabuluculuk görüşmelerinde/sulh görüşmelerinde iş sahibinin kendisi veya iş sahibinin belirttiği kişi veya kişiler tarafından Avukat Gizem Gül Uzun'a vekalet ücreti olarak ******* TL ödenecektir. 18.12.2023 tarihinde ******* TL ödenmiştir.

18.01.2024 tarihinde ***** TL

18.02.2024 tarihinde *******TL

18.02.2024 tarihinde ********* TL

Şeklinde ödenecektir.

3-Bu ücret yalnız yukarıda konusu belirtilen iş içindir. Bu işle ilgili olsa da bundan doğacak herhangi bir başka iş bu sözleşmenin kapsamına girmeyecektir. Karşılık dava açılması ve başkaca bu işle ilgili uyuşmazlıklar ve kovuşturma işleri çıkması halinde avukata ayrıca vekalet ücreti ödenilmesi gerekmektedir.

4-Avukat, müvekkil tarafından kendisine verilen işi yasalar ve meslek kuralları uyarınca sonuna kadar kovuşturacaktır. Bu görevi kendisi yapabileceği gibi gözetimi altında başka avukatlar iş birliği yaparak sözleşmeye konu işi takip edebilecektir. Ancak bu durumda iş sahibinden ek ücret istenemeyecektir. Tevkil verdiği avukatların kusurlarından ve meydana getirdikleri zararlardan dolayı iş sahibine karşı hem şahsen hem de diğer avukatla birlikte müştereken ve müteselsilen sorumludur.

5-İş sahibi avukatın yazılı olurunu almadan bu iş için başkasına vekalet veremeyeceği gibi, aksine davranılması halinde avukata ücretin tamamı ödenecektir. Avukatın muvafakatinin olmaması halinde de iş sahibi muvafakat etmeyen avukatın ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür.

6-İşin bütün giderleri iş sahibince karşılanacak, avans olarak alınan miktarın giderleri karşılamaması durumunda avukat masrafları verilinceye kadar işi bekletebilecek, bu durumdan dolayı meydana gelebilecek zararlardan sorumlu tutulamayacaktır.

7-İş sahibi işten feragat eder ya da avukata işi kovuşturma olanağı vermezse yahut sözleşmeyle yüklendiği vecibelerden birini yerine getirmezse avukat dava sonunda anlaştığı ücretini isteme hakkını kazanacaktır.

8-İş sahibi yukarıda gösterilen adresi konut kabul etmiştir. Avukatın kendisine yapacağı her türlü bildirim bu adrese gönderilecektir. Adres değişikliklerinin avukata bildirilmesi zorunlu olup, adres değişikliği nedeniyle iş sahibine ulaşmayan bildirimler nedeniyle avukata sorumluluk yüklenemez.

********** No'lu GSM hattı iş sahibi **********'a aittir. Bu GSM hattına avukat tarafından yapılan SMS bildirimleri ile WhatsApp mesajları tebligat hükmündedir. Telefon değişikliklerinin avukata bildirilmesi zorunlu olup, telefon değişikliği nedeniyle iş sahibine ulaşmayan bildirimler nedeniyle avukata sorumluluk yüklenemez.

9-Sözleşme iş sahibince tek taraflı olarak feshedilirse avukat anlaştığı ücretin tamamını isteme hakkı kazanır.

10-Bu sözleşmede yer almayan konularda Avukatlık Kanununun avukatlık ücretine ilişkin hükümleri tamamlayıcı olarak uygulanacaktır.

11-İş bu sözleşme iki nüsha olarak hazırlanıp taraflarca okunmuş ve iradelerini sakatlayan hiçbir neden olmaksızın imza altına alınmıştır.

İşbu sözleşmenin bir nüshası iş sahibi Serap Korkmaz'a verilmiştir. 18.12.2023

Hesap Bilgileri:

Hesap Sahibi: Gizem Gül Uzun

Vakıf Bankası

TR04000150015800*******

               İŞ SAHİBİ

      ***********************                                                                                AVUKAT

                                                                                                            GİZEM GÜL UZUN