Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği

                                                                         ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

TARAFLAR : 1- ******************************

                                                                   2- *******************

BOŞANMA HUSUSU : Her iki tarafta anlaşmalı boşanmayı TMK m.166/3 uyarınca karşılıklı olarak kabul etmişlerdir. Her iki tarafta anlaşmalı boşanmaya ilişkin iradelerini serbestçe açıklamışlardır. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi noktasında her iki tarafta mutabıktır.

VELAYET HUSUSU : Taraflar, müşterek çocukları, 02/12/2007 doğumlu *************'ın velayetinin anne **************'a ait olacağı konusunda anlaşmaya varmışlardır. Her iki tarafta müşterek çocuğun velayetinin anne H**********da kalacağı yönünde mutabıktır.

KİŞİSEL İLİŞKİ

KURULMASI

HUSUSU : Taraflar, baba *********'ın, 02/12/2007 doğumlu ************ ile her ayın 1. Ve 3. Haftası Cumartesi günü saat 10:00'dan Pazar günü saat 19:00'a kadar yatılı şekilde; dini bayramların ikinci günü saat 10:00'dan üçüncü günü saat 19:00'a kadar yatılı şekilde; ara tatilin tamamını yatılı şekilde; sömestr tatilinin ilk haftasını yatılı şekilde; yaz tatilinde Temmuz ayının 2. Ve 3. Haftası 15 gün olarak yatılı şekilde; müşterek çocuk ile kişisel ilişki kurması konusunda mutabıktır.

NAFAKA HUSUSU : Tarafların birbirlerine yönelik yoksulluk nafakası talebi bulunmamaktadır. Taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden yoksulluk nafakası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.


İŞTİRAK NAFAKASI

HUSUSU : Baba *************, davanın açıldığı tarih olan 16/10/2023 tarihinden başlamak üzere, müşterek çocuk Enescan ******** için aylık 2.000,00TL olmak üzere, aylık toplam 2.000,00TL tedbir nafakasını her ayın 15'inde anne Hadice *********'ın banka hesabına ödeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Boşanma kararının kesinleşmesi ile birlikte tedbir nafakası iştirak nafakası olarak aynen devam edecektir. İştirak nafakası, yasa gereği her yıl TÜİK tarafından açıklanan TÜFE- ÜFE oranına göre arttırılacaktır.

TAZMİNAT HUSUSU : Tarafların birbirlerinden herhangi bir şekilde maddi, manevi ve cezai anlamda tazminat talebi bulunmamaktadır. Ayrıca taraflar işbu anlaşmalı boşanma protokolü ile ve ileriye dönük olarak herhangi bir hukuki ve icrai yolla birbirlerinden tazminat talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmektedirler.

ZİYNET HUSUSU : Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden ziynet eşyası niteliğinde sayılan herhangi bir para, altın ve takı talepleri bulunmamaktadır. Taraflar, işbu boşanma protokolünün düzenlenmesiyle birlikte birbirlerinden ileriye dönük olarak hukuki veya icrai herhangi bir yolla birbirlerinden ziynet eşyası talebinde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmektedirler.

EV EŞYALARI HUSUSU : Tarafların karşılıklı olarak birbirlerine yönelik herhangi bir ev eşyası veya şahsi eşya talebi bulunmamaktadır. Hadice *******; müşterek konutta yer alan diğer eşyalarla ilgili anlaşmalı boşanma duruşmasına kadar ve duruşmadan sonra da ileriye dönük olacak şekilde herhangi bir alacak talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

MAL TASFİYESİ

HUSUSU : Tarafların birbirlerinden işbu anlaşmalı boşanma protokolünün düzenlendiği tarihten ileriye dönük olacak şekilde karşılıklı olarak işbu evlilikteki mal tasfiyesine hususuna ilişkin herhangi bir talepleri bulunmamaktadır. Taraflar ileriye dönük olarak birbirlerinden herhangi bir katılma payı alacağı, değer artış payı alacağı ve katkı payı alacağını hukuki veya icrai yolla talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Taraflar, birbirlerinden dava tarihi olan 16/10/2023 tarihinden itibaren ileriye dönük olacak şekilde mal tasfiyesinden doğan herhangi bir alacak talep etmeyeceklerini kabul ve taahhüt etmektedirler.

YARGILAMA GİDERLERİ

VE KARŞI VEKALET

ÜCRETİ HUSUSU : Taraflar arasında işbu anlaşmalı boşanma protokolü neticesinde sonlandırılan Adana 3. Aile Mahkemesinin 2023/*** E. Sayılı çekişmeli boşanma davasında ortaya çıkan karşı vekalet ücretlerinden her iki taraf vekalet vermiş oldukları sadece kendi avukatlarına ait karşı vekalet ücretini ödemekle mükelleftirler. Taraflardan her biri yalnızca kendi avukatlarına ait karşı vekalet ücretinden sorumlu olduklarına ilişkin mutabakata varmışlardır. Taraflar ayrıca yargılama giderlerinden eşit bir şekilde sorumlu olacaklarına ilişkin mutabakata varmışlardır.

SONUÇ : İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların boşanma ve boşanmaya ilişkin hususlarda kendi iradeleri ile serbestçe anlaşmaları neticesinde 13/12/2023 tarihinde akdedilmiştir. İşbu anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların ileriye dönük olarak birbirlerinden herhangi bir talepte bulunamayacakları şekilde hazırlanmıştır. Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup, iş bu PROTOKOL Mahkeme dosyasına sunulmak üzere 4 nüsha olarak karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza altına alınmıştır. 14/12/2023

DAVACI DAVALI

****** **************

https://studio.youtube.com/video/clNGqWMr7GY/edit